Recomand o carte de capatai, Timothy Ferriss: Saptamana de lucru de 4 ore. In primul rand o recomand datorita autorului. Eu sunt genul de persoana care invata mult prin modelare, iar in al doilea rand Tim Ferriss are un stil de viata pe care si eu mi-l doresc. Cine nu si-ar dori sa poata munci doar 4 ore pe saptamana cu aceleasi rezultate sau chiar mai bune ca pana acum, iar restul timpului sa si-l dedice hoinaritului prin lume si pasiunilor?
Tim Ferris vorbeste sase limbi straine, a fost subiectul unor articole din NewYork Times, National Geographic Traveler, Maxim, etc. Conduce din diferite locatii de pe glob cu acces la internet wireless o firma multinationala.
|BEST| Saptamana De Lucru De 4 Ore PDF
Tot in acest capitol am invatat despre: productivitate, venit relativ vs. venit absolut, stres si eustres, otimism, pesimism, cum sa treci peste frica si multe alte lucruri, toate menite sa te determine sa-ti schimbi felul in care gandesti si implicit stilul de viata.
Sfatul autorului este sa renuntam la incercarea de a ne ocupa fiecare secunda si sa ne concentram mai mult pe productivitate, mai exact, cum sa obtinem mai mult facand mai putin si eliminand lucrurile lipsite de importanta.
In acest sens Tim ne va explica diferenta dintre eficacite si eficienta, ne va explica cum se face o prioritizare folosind principiul Pareto (regula 80/20). Aflam deasemnea despre legea lui Parkinson care spune ca vom creste productivitatea si vom elimina lucrurile inutile daca vom acorda un timp mai scurt rezolvarii unei sarcini.
Cand vorbeste de libertate Tim Ferriss se refera la libertatea de miscare. Libertatea pentru el, nu inseamna sa calatoresti pe bani putini, desi are multe sfaturi care fac posibil acest lucru. Libertatea inseamna sa fii liber sa traiesti unde vrei, atunci cand vrei.
Pe Okazii.ro vei cumpara saptamana de lucru de 4 ore intotdeauna in deplina siguranta. Alege ofertele cu Garantia de Livrare si iti dam banii inapoi daca produsul nu corespunde descrierii iar la fiecare comanda finalizata prin Garantia de Livrare primesti puncte de fidelitate ca sa poti cumpara mai ieftin.
4 ore Săptămâna de lucru: Evadează de la rutina 9-17 și alătură-te noilor oameni bogați, este una dintre cărțile best seller scrise de Timothy Ferriss. Titlu original: The 4-hour Work Week : Escape the 9-5, Live Anywhere and Join the New Rich.
Mai mulţi parlamentari au iniţiat un proiect legislativ care prevede modifcarea Codului Muncii. Proiectul de lege înregistrat la Senat introduce săptămâna de lucru de patru zile şi în România, pentru ca angajaţii să beneficieze de un weekend prelungit, de trei zile.
Iniţiatorii propun o durată a timpului de lucru şi de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână, astfel încât angajaţii să lucreze doar 4 zile pe săptămână şi să aibă un weekend de trei zile.
Săptămâna de lucru de patru zile, un trend care în străinătate a reapărut în atenție odată cu volumul mare de muncă din pandemie, ar putea să fie implementat și în România, potrivit unui proiect de lege care ce propune modificare Codului Muncii.
Un proiect de lege care ar urma să modifice Codul Muncii este supus deja dezbaterii publice. România ar urma să treacă de la un program de lucru de 5 zile, cât este în prezent, la unul de 4 zile.Sursa foto: PexelsCitește și: Zile libere 2022. Calendarul zilelor libere și a Sărbătorilor LegaleTimpul de lucru de acum este de 8 ore pe zi și de 40 de ore pe săptămână. Numărul de ore pe zi va putea fi și de 10 ore, în măsura în care se va respecta durata celor 40 de ore pe săptămână.Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Această normă a timpului de muncă se stabileşte, cu respectarea prevederilor Directivei 2003/88/CE a Parlamentului European şi Consiliului Uniunii Europene, în funcţie de raportul contractual dintre angajat şi angajator. Ea poate fi şi de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână.pagespeed.lazyLoadImages.overrideAttributeFunctions();function adoceanICSlot300x250ap2invixinterscroller()ado.slave('adoceanicorprornqsgtonfx', myMaster: '9TiWy.BMkkq_UPsK7qKhfcVSggGNXB4R3ApNIZFshej.W7'); Modificări aduse alin (1) al art 112 din Codul Muncii(function(){window.pagespeed=window.pagespeed;var b=window.pagespeed;function c()c.prototype.a=function(){var a=document.getElementsByTagName("pagespeed_iframe");if(0
(1) In sensul art. 16 alin. (4), locul de munca reprezinta locul in care salariatul isi desfasoara activitatea, situat in perimetrul asigurat de angajator, persoana fizica sau juridica, la sediul principal sau la sucursale, reprezentante, agentii sau puncte de lucru care apartin acestuia.
(3) In cazul reducerii temporare a activitatii, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, pe perioade care depasesc 30 de zile lucratoare, angajatorul va avea posibilitatea reducerii programului de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, cu reducerea corespunzatoare a salariului, pana la remedierea situatiei care a cauzat reducerea programului, dupa consultarea prealabila a sindicatului reprezentativ de la nivelul unitatii sau a reprezentantilor salariatilor, dupa caz.
(18) Angajatorii pot dispune gradual alte masuri pentru reducerea activitatii sau intreruperea activitatii, dupa caz. In situatia in care este adoptata de angajator masura suspendarii contractului individual de munca, inlocuind, in tot sau in parte, masura reducerii programului saptamanal de lucru de la 5 la 4 zile, dispusa in conditiile art. 52 alin. (3), plata indemnizatiei este acordata numai de la data suspendarii contractului individual de munca in temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) sau f).
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.
(1) Angajatorul este obligat ca, in masura in care este posibil, sa ia in considerare cererile salariatilor de a se transfera fie de la un loc de munca cu norma intreaga la unul cu fractiune de norma, fie de la un loc de munca cu fractiune de norma la un loc de munca cu norma intreaga sau de a-si mari programul de lucru, in cazul in care apare aceasta oportunitate.
(2) In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.
(2) Prin exceptie, durata timpului de munca, ce include si orele suplimentare, poate fi prelungita peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada de referinta de 4 luni calendaristice, sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana.
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazutin regulamentul intern.
(7) Prin mod de organizare flexibil a timpului de lucru se intelege posibilitatea salariatilor de adaptare a programului de lucru, inclusiv prin utilizarea formulelor de munca la distanta, a programelor de munca flexibile, programelor individualizate de munca sau a unor programe de munca cu timp redus de lucru.
(1) Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 161 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
(3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.
(4) Durata normala a timpului de lucru pentru salariatii de noapte a caror activitate se desfasoara in conditii speciale sau deosebite de munca nu va depasi 8 ore pe parcursul oricarei perioade de 24 de ore decat in cazul in care majorarea acestei durate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil si numai in situatia in care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite in contractul colectiv de munca incheiat la nivel superior.
(1) Munca in schimburi reprezinta orice mod de organizare a programului de lucru, potrivit caruia salariatii se succed unul pe altul la acelasi post de munca, potrivit unui anumit program, inclusiv program rotativ, si care poate fi de tip continuu sau discontinuu, implicand pentru salariat necesitatea realizarii unei activitati in intervale orare diferite in raport cu o perioada zilnica sau saptamanala, stabilita prin contractul individual de munca.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(1) In cazul unor lucrari urgente, a caror executare imediata este necesara pentru organizarea unor masuri de salvare a persoanelor sau bunurilor angajatorului, pentru evitarea unor accidente iminente sau pentru inlaturarea efectelor pe care aceste accidente le-au produs asupra materialelor, instalatiilor sau cladirilor unitatii, repausul saptamanal poate fi suspendat pentru personalul necesar in vederea executarii acestor lucrari. 2ff7e9595c
Comments